Додатковий безплатний піар

Заступник голови Служби безпеки України Володимир Породько вважає, що вислови відомого російського телеведучого Івана Урганта про українців не такі категоричні, щоб забороняти йому в'їзд в Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні журналістам, відповідаючи на запитання, чи можливі якісь санкції з боку СБУ стосовно І.Урганта і коментуючи відповідну ініціативу ряду народних депутатів України.

"Служба безпеки має право ухвалити рішення про заборону в'їзду в разі, коли дії особи завдають шкоди основам національної безпеки, тобто суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, конституційному ладу. В даному випадку я вважаю, що це була неповага до нашого народу", - сказав В.Породько.

На тему: МЗС обурився «жартами» російського телеведучого про українців

Відео дня

При цьому він додав: "У цьому випадку, я вважаю, складно оцінити ці дії як порушення нашого суверенітету".

Як повідомляв УНІАН, І.Ургант в ефірі кулінарної телепрограми «Смак» під час приготування страви сказав: «Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села». Кінодраматург і актор Олександр Адабашьян, який також брав участь у зйомках передачі, підіграв І.Урганту, сказавши, що «струшує останки жителів із ножа».

Згодом І.Ургант у своєму Twitter вибачився за свій вислів.

«Я прошу вибачення в усіх жителів України, яких зачепив мій недоречний коментар в останньому випуску програми «Смак», - написав І.Ургант. Крім того, він пожартував, що як самопокарання зобов'язався готувати в цій передачі лише борщ, вареники, галушки по 2018-й рік включно. «А всіх дітей, що народяться в мене, з цієї миті незалежно від статі називатиму Богдан», - написав він.

17 квітня в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс заявив, що в Міністерстві закордонних справ України очікують від російського «Першого каналу» оцінки вислову телеведучого І.Урганта.

«Ми взяли до уваги нібито вибачення, яке він опублікував у соціальній мережі. Ми закликаємо «Перший канал» дати належну оцінку цьому інциденту», - сказав Є.Перебийніс.

18 квітня І.Ургант публічно вибачився в ефірі російського «Першого каналу» за свій вислів про українців у програмі «Смак».