черговий на станції попередження про ракетний напад, фото telegrafist.org

Російська система попередження про ракетний напад (СПРН) у вівторок вранці зафіксувала старт двох балістичних цілей в акваторії Середземного моря, повідомляє Міноборони РФ.

На тему: Виявлені в Середземномор'ї балістичні ракети впали в море

У Міноборони Ізраїлю, у свою чергу, повідомили, що зафіксовані пуски були випробуванням мішеней для систем ПРО. Вони проходили спільно з США, повідомляє РІА Новости.

Відео дня

"Пуски, про які йде мова, були випробуванням ракети-мішені "Якір", яка використовується для перевірки систем протиракетної оборони", - сказав співрозмовник агентства.

"Пуск був виявлений бойовим розрахунком окремого радіотехнічного вузла СПРН в Армавірі", - повідомив журналістам представник управління прес-служби та інформації Міноборони.

За його словами, траєкторія польоту цих цілей проходила "з центральної частини Середземного моря в напрямку східної частини середземноморського узбережжя".

Як повідомляв УНІАН, у східному Середземномор'ї знаходяться кораблі США, Франції і Великобританії. Уряди цих країн заявили про намір завдати обмежений удар по Сирії в якості попередження її президентові Башару Асаду, якого вони вважають винним у застосуванні хімічної зброї проти цивільного населення.

Про масову загибель мирних жителів у передмісті Дамаска стало відомо 21 серпня. За даними розвідки ряду західних країн, жертви були отруєні газами, які застосували урядові війська, які намагалися вибити з цих районів повстанців.

Прем'єр -міністр Великобританії Девід Кемерон попросив у парламенту дозвіл на проведення військової операції в Сирії, але не отримав його.

Президент США Барак Обама, який має повноваження застосувати силу без узгодження з законодавцями, тим не менш, вирішив заручитися схваленням Конгресу, який збереться на перше засідання після літніх канікул тільки 9 вересня.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що його країна готова приєднатися до військової акції проти Асада за умови, що вона буде проходити у складі коаліції.

Росія виступила проти військового втручання в сирійську громадянську війну, зазначивши, що докази західних розвідок про причетність урядових військ до застосування хімзброї малопереконливі. На думку Володимира Путіна, звинувачення на адресу сирійської армії - «дурь несусвітня».