тернопіль / doba.te.ua

Як повідомляє кореспондент УНІАН, він також визнав, що зважаючи на позови, які подавала останнім часом прокуратура для оскарження рішень місцевих органів самоврядування (в тому числі навіть рішення про перейменування в Тернополі майдану Мистецтв в площу Героїв Євромайдану), керівники обласної прокуратури не мають морального права перебувати на своїх посадах.

«Такі позови готувалися і в них зазначались порушення, які були допущені під час прийняття даних рішень. Але моя думка, що тут треба було брати за основу не ті процедурні порушення, а саму суть рішення і розуміти, що вони правильні, а на ці порушення процедурні просто не зважати. Усі позови, які ще не були розглянуті в судах, 18 лютого ми відкликали. Ми визнаємо і не знімаємо з себе відповідальності за те, що сталося з приміщенням прокуратури. Напевне, більша частина в цьому є нашої вини. Те що відбувалося – це був гнів і невдоволення. В такий спосіб громада виразила свою позицію», – вважає заступник прокурора.

На його думку, зараз керівники прокуратури повинні насамперед відповісти перед своєю совістю.

Відео дня

«Я до цього готовий. Я розумію, що буде не лише моральна оцінка, а й юридична. Я особисто готовий хоч сьогодні написати заяву, за крісло не тримаюся. Морально дуже важко. В тому плані, що розумію, що якби це робив раніше, то воно б було набагато правильніше. На сьогодні рішення прийняв, готовий з ганьбою, чи як вирішить громадськість, залишити цю посаду. Не роблю це прямо зараз, бо не можна лишити колектив напризволяще, доки ми не відновимо повноцінну діяльність після погрому. Тим паче, є багато людей, які не виконували вказівок або взагалі не брали участі в останніх подіях – їх не можна лишити без організації», – сказав Банах.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 18 лютого в Тернополі люди захопили приміщення обласної державної адміністрації, згодом вони влаштували погром міськвідділу міліції, який повністю спалили, обласного управління міліції, міської та обласної прокуратур, міськрайонного суду. В суді та прокуратурі було спалено багато документів.