Аваков высказался против свободной продажи оружия

Про це він заявив на брифінгу.

"Наявність озброєних людей на вулицях не створює спокою ні для кого. Ситуація повинна бути врегульована. Є різні точки зору, в тому числі - легалізація зброї... Я думаю, що правда - посередині. Жодної автоматичної зброї у населення на руках не повинно бути", - цитує Авакова "Сегодня".

Він також повідомив, що МВС, Самооборона Майдану і "Правий сектор" вирішили жорстко реагувати на прояви бандитизму, здійсненого нібито від імені цих організацій.

Відео дня

"Останнім часом почастішали епізоди бандитизму і мародерства під прикриттям назв Самооборони і Правого сектору". Особливо яскраво це проявляється далеко від Києва - в областях. Ми провели відповідну військову раду із Самообороною, "Правим сектором" та іншими структурами і прийняли рішення дуже жорстко на це реагувати", - повідомив в.о. міністра.

За його словами, один з таких випадків стався у Дніпропетровській області.

"Я наведу як приклад вчорашній випадок у Дніпропетровській області. Група озброєних людей з муляжами і справжньою зброєю увірвався в одну з районних адміністрацій і запропонувала главі адміністрації від ПР написати заяву про відставку. Той сказав, що представилися силами Самооборони Майдану, а на питання, якщо не писати заяву, була відповідь - 30 тисяч", - повідомив Аваков.

При цьому він додав, що на тлі цивільних протестів міліція остерігається давати адекватну відсіч і відбуваються подібні ситуації.

"З цієї ситуації потрібно виходити тільки одним чином - повернути довіру до органів внутрішніх справ, міліціонерам, які стоять на вулиці", - сказав Аваков.

Читайте такожАктивісти у Дніпропетровську заперечують тиск на Удода

Він також повідомив, що ситуація із зникненням близько 30 бійців "Беркута" знаходиться під контролем.

"Зараз проходить службове розслідування, скрізь проводимо інвентаризацію спецзасобів та наявність персонального складу. Пішли в невідомому напрямку ті люди, які розуміють, що їм може бути пред'явлено відповідне звинувачення... Ситуація під контролем, зброя під контролем. Я думаю, що ситуація вирішиться в найближчі дні", - запевнив він.