оса

Сьогодні українські військові на власні очі бачили, як 11 російських, зенітно-ракетних комплексів "ОСА" заїхали на територію військового аеродрому, неподалік селища Кіровське.

Читайте такожРосія відкрито стягує військову техніку до північного кордону України

Такі зенітні ракетні комплекси застосовуються для прикриття мотострілецьких дивізій, йдеться в сюжеті "Новин 2+2". 

Разом з тим, за інформацією Центру військово-політичних досліджень - за минулу добу через Керченську протоку росіяни переправили дві батареї надсучасних зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С1". На озброєння російської армії ці комплекси потрапили лише 2 роки тому.

Вони призначені як для знищення повітряних, так і для ураження наземних легкоброньованих цілей.

"Зараз ми спостерігаємо останній етап створення ППО, яка б повністю прикривала Крим. Це прибуття ось цих зенітно-ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С1". Тобто з повітря Крим вже можна вважати прикритим. Одночасно росіяни комплекси "Бастіон" ракетні протикорабельні теж в Крим перекинули. Це вже оборона узбережжя безпосередньо від водних кораблів. І паралельно, як ми бачимо, заблокований перешийок, що з'єднує Крим з материком, там зосереджені реактивні системи залпового вогню, артилерія. Таким чином, росіяни зараз за фактом перетворюють Крим у фортецю, яка була б захищена від вторгнення збройних сил України з материка і від якихось дій американських чи НАТОвських кораблів з моря", - пояснив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, 15 березня ввечері через залізничну станцію "Керч" росіяни доправили в Крим зенітно-ракетний дивізіон С-300 у складі чотирьох батарей ешелоном з 25 вагонів.