Арсеній Яценюк

Як передає кореспондент УНІАН, про це Яценюк заявив, відкриваючи засідання уряду.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту об'єднатися проти російської агресії. Виклик, який стоїть перед Україною, – це виклик, який стоїть перед всією світовою громадськістю", - сказав глава уряду.

Читайте такожРосійські військові проводять маневри в кілометрі від українського кордону - Міноборони

Відео дня

За словами Яценюка, "збереження територіальної цілісності країни буде умовою збереження миру і стабільності в Європі. Якщо США, країни ЄС, Україна і вся міжнародна громадськість і далі зберігатимуть єдність і діятимуть узгоджено з тим, щоб змусити Росію виконувати її міжнародні зобов'язання, ми збережемо мир і стабільність, і систему світової безпеки, яку Росія хоче розвалити».

За словами Яценюка, країни усього світу зараз солідарні з Україною. «Навіть Папа Римський призначив аудієнцію, щоб продемонструвати, що весь світ з Україною. Але моя упевненість у тому, що відповідальність за нашу країну - тільки в наших руках. Це наша країна, наші люди і наше майбутнє. Це наша боротьба», - сказав Яценюк.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня після початку силами МВС України активної фази антитерористичної операції в захопленому бойовиками Слов'янську Донецької області президент РФ Володимир Путін заявив, що «дії влади Києва проти народу України матимуть для них наслідки, зокрема в плані міждержавних відносин РФ і України». Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про початок навчань у прикордонних з Україною районах.

Представник України у Раді безпеки ООН Юрій Сергєєв повідомив, що під час військових навчань на кордоні з Україною Росія зосередила артилерію, установки ”Град” і близько 200 танків. За його словами, на кордоні з Україною перебувають кілька угруповань військ РФ - це спільні навчання груп військ Західного і Південного військових округів.