МИД Украины / Wikipedia

Про це повідомляє департамент політики та комунікацій міністерства закордонних справ України.

Як зазначається в повідомленні, Резолюція Європарламенту називає речі своїми іменами – від засудження «неоголошеної гібридної війни» РФ проти України, до констатації того, що оголошений режим припинення вогню постійно порушується російськими військами і терористами, а також використовується для перегрупування та нарощування потенціалу.

Читайте такожВ резолюції Європарламент визнав європейську перспективу України

Відео дня

Важливо, що незважаючи на політично вмотивовані торговельні обмеження, запроваджені Росією проти ЄС, Європейський Парламент закликає до подальшого посилення тиску на Росію і підтверджує позицію про невизнання незаконної анексії Криму та спроб заснування квазіутворень на Донбасі, а також закликає Росію прислухатися до сигналів Європейського Парламенту. Як зазначається в резолюції, відносини між ЄС та РФ зможуть повернутися у звичне русло лише тоді, коли Росія поважатиме територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України.

«Ми також вдячні Європейському Парламенту, який у своєму новому складі підтвердив європейську перспективу України відповідно до статті 49 Договору про ЄС», підкреслюється в повідомленні.