Точної дати Зеленський не назвав / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Президент України Володимир Зеленський заявив, що, у разі проведення результативної зустрічі радників глав держав «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція та РФ), яка має відбутись найближчим часом, наступною буде зустріч лідерів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільній з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою прес-конференції у Братиславі. Захід Офіс президента України транслював у Facebook.

«Що стосується зустрічі радників: я скажу відверто - ми чекаємо на цю зустріч. Зустріч радників – це не просто, коли приїхали серйозні люди поговорити, нам потрібна зустріч, за якою йде результат», - сказав він.

Відео дня

«Я не знаю, коли буде ця зустріч (зустріч радників лідерів країн «нормандського формату» - УНІАН), у мене є інформація, що вона готується найближчим часом. Я не знаю, коли буде зустріч лідерів, тому брехати не буду. Я знаю, що після результативної зустрічі радників наступною буде зустріч лідерів», - наголосив президент.

Читайте такожНаступна зустріч радників має наблизити саміт лідерів країн "нормандської четвірки" - Єрмак

Зустріч у нормандському форматі:

  • 26 серпня Єрмак повідомив, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки", що планувалася на 28 серпня, перенесено на перші числа вересня.
  • Очікувалося, що від України в зустрічі візьме участь Єрмак, від Німеччини – помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції – радник президента Еммануель Бон, від РФ – заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак.
  • 9 вересня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив участь Козака в зустрічі помічників глав держав "нормандського формату" 11 вересня в Берліні.
  • 11 вересня зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки" відбулася. На ній Україну представляв Андрій Єрмак та віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.