У Кремлі  прокоментували підготовку зустрічі помічників лідерів "нормандської четвірки" / фото REUTERS

У Кремлі заявили, що дата зустрічі помічників глав держав «нормандського формату» продовжує узгоджуватись.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

«Узгоджуються графіки, узгоджується порядок денний, тому цілком можливо, що терміни коригуються», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, коли може відбутися зустріч помічників, яка раніше анонсувалася на 28 серпня в Берліні.

На уточнююче запитання УНІАН, чи підтримує Кремль пропозицію Києва і Берліна провести у вересні зустріч на вищому рівні, Пєсков відповів: «Що стосується саміту «нормандського формату» - це питання підготовки. Зустріч у верхах має бути підготовлена. Поки що навряд чи можна констатувати, що підготовку завершено».

Читайте такожКулеба анонсував підготовку до зустрічі голів МЗС "нормандського формату" у вересні

Зустріч «нормандської четвірки»: що відомо на тепер 

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом у Києві 24 серпня заявив, що Україна підтримує позицію Німеччини, що саміт лідерів країн «нормандського формату» повинен відбутися наприкінці вересня.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що зустріч радників лідерів країн «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція і РФ) перенесено на перші числа вересня.