Простий пиріг із фаршем у духовці - рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Заливний м'ясний пиріг на кефірі - ідеальний варіант для обіду і навіть вечері. Тісто дуже просто приготувати, а саме частування виходить м'яким, пишним і ароматним. Спробуйте самі!

Заливний м'ясний пиріг - рецепт на кефірі

Інгредієнти на пиріг із фаршем:

  • фарш - 500 гр;
  • цибуля - 200 гр;
  • кріп - пучок;
  • часник - 2 зубчики;
  • перець - за смаком;
  • базилік мелений - 0.5 ч.л;
  • рослинна олія - для смаження і змащування форми;
  • вершкове масло - для змащування пирога;
  • кефір 2.5% - 2 склянки;
  • пшеничне борошно - 2 склянки;
  • яйця - 3 шт;
  • цукор - 1.5 ч.л;
  • сіль - 1 ч.л;
  • сода - 1.5 ч.л.

Запам'ятовуйте, як готувати простий пиріг із фаршем у духовці.

Відео дня

Ріпчасту цибулю почистити, промити водою, дрібно нарізати. На сковороді розігріти олію, обсмажувати цибулю 1-2 хвилини. Викласти фарш, розім'яти виделкою і смажити 4-5 хвилин (не переборщити, щоб фарш не вийшов сухим). У процесі приготування додати базилік і часник.

В окрему ємність вбити сирі яйця, посолити, поцукрувати. Виделкою або вінчиком збити яйця на м'ясний пиріг у духовці до появи піни. Вилити туди ж кефір, перемішати до однорідності. Узяти чисту суху ємність, змішати там просіяне борошно і соду, перемішати ложкою. Влити яєчно-кефірну суміш у борошно, ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

Форму для випікання змастити олією або вершковим маслом, вилити половину тіста, розрівняти ложкою. Викласти начинку, посипати нарізаним кропом. Зверху вилити другу половину тіста. Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів, випікати пиріг із фаршем у духовці 40-45 хвилин (час приготування залежить від особливостей духовки - готовність тіста можна перевірити зубочисткою). Готовий м'ясний пиріг на кефірі дістати з духовки, змастити вершковим маслом і подавати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: