Консервовані баклажани на зиму-рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Баклажани - ті самі овочі, які прийнято "закривати" на початку осені, адже саме зараз відбувається прибирання цієї культури. УНІАН підкаже, як законсервувати баклажани - рецепти на зиму, які у вас будуть випрошувати подруги.

Баклажани на зиму "Тещин язик" - рецепт

Інгредієнти:

  • Баклажани - 4 кг
  • Помідори - 10 шт
  • Перець болгарський - 10 шт
  • Головки часнику - 5 шт
  • Гострий перець - 3-5 шт
  • Оцет 9% - 1 склянка
  • Рослинна олія - 1 склянка
  • Цукор - 1 стакан
  • Сіль - 2 ст. л

Такі баклажани на зиму готуються дуже просто. Їх потрібно вимити, відрізати плодоніжки, потім нарізати овоч кружечками. Викласти в миску, посипати сіллю, залишити на півгодини, потім промити під холодною водою. За допомогою цієї хитрості у вас вийде прибрати всю гіркоту з баклажанів.

Відео дня

Болгарський і гострий перці вимити, видалити насіння, нарізати довільно. Помідори вимити, залити окропом, через 2 хвилини зняти шкірку. Часник почистити. У м'ясорубці, блендері або комбайні подрібнити перці, часник і помідори.

Перелити масу в каструлю, поставити на вогонь, додати олію, оцет, сіль і цукор, перемішати. Після закипання викласти баклажани і тушкувати 30 хвилин. Перелити консервовані овочі в стерилізовані банки, закатати кришками.

Баклажани на зиму - швидкий рецепт по-корейськи

Інгредієнти:

  • Баклажани - 1 г
  • Морква - 500 гр
  • Болгарський перець - 500 гр
  • Рослинна олія - 100 мл
  • Оцет 9% - 100 мл
  • Цукор - 100 гр
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - 1 ч. л
  • Сухі спеції для корейської моркви - за смаком
  • Перець - за смаком

Для того щоб швидко приготувати баклажани по корейськи на зиму, необхідно вимити овоч, зрізати шкірку і плодоніжки, а потім нарізати його брусочками. Посипати сіллю і залишити на 15 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Потім віджати рідину, розігріти на сковороді рослинну олію і обсмажити баклажани 10 хвилин.

У перця прибрати насіння, нарізати овоч соломкою, моркву почистити, натерти на тертці. Додати перець і моркву до баклажанів, перемішати. Всипати чорний перець і приправу для моркви, цукор і сіль. Влити оцет, додати подрібнений часник. Простерилізувати банки зручним способом, викласти в них царську закуску і закатати кришками.

Вас також можуть зацікавити новини: