Ілон Маск розповів, як Tesla запобіжить повстанню машин / фото REUTERS

Гендиректор Tesla Ілон Маск поміркував на тему того, як утримати контроль над роботами зі штучним інтелектом.

Він поспілкувався на цю тему за своїми підписниками в Twitter.

Минулого року на події Tesla AI Day "День AI" автовиробник презентував суперкомп'ютер Dojo, призначений для навчання і тренувань своїх нейромереж. Компанія також поділилася планами щодо створення робота-гуманоїда Tesla Bot для виконання побутових доручень та інших нудних речей замість людей.

Відео дня

При цьому Маск не боїться експериментувати з системою AI, яка буде керувати роботами цієї серії. Мільярдер хоче наділити їх "штучним інтелектом загального призначення", який дозволить охазяйнуватися розумовими навичками на рівні людського розуму і переплюнути його в ряді рутинних завдань.

Водночас він запевнив, що планує децентралізувати контроль над роботами Tesla Bot, аби "не допустити повстання машин" і повторення сценарію з "Термінатора". Вона дозволить виключити організовану участь роботів у масових заколотах.

На презентації Маск розповідав, що хоче створити робота доброзичливим до людей. Висота нової розробки Tesla складе 172 см; буде пересуватися він зі швидкістю 8 км на годину. Особа робота буде мати вигляд екрану, на якому будуть транслювати важливу інформацію.

Tesla Bot / Скриншот

Гендиректор Tesla сподівається, що його роботи зможуть замінити більшу частину рутинної людської роботи. Мовиться про покупки в маркетах та інших повсякденних турботах. При цьому винахідник наголошує, що робот не націлений відбирати робочі місця у самих людей. Перші робочі прототипи будуть готові до кінця 2022 року.

Читайте такожСвіт без заторів покі скасовується: в тунелях Ілона Маска для електромобілів стався конфуз

Нагадаємо, що минулого тижня ракета Ілона Маска вивела український супутник Січ-2-30 у космос. Він близько 3 років буде знімати поверхню землі і контролювати іоносферу. Навіщо це Україні і що ще потрібно знати про наш головний космічний проєкт 2022 року – у матеріалі УНІАН.

Вас також можуть зацікавити новини: