Коли магнітні бурі / фото ua.depositphotos.com

Працівники сонячних лабораторій постійно спостерігають за Сонцем і попереджають про небезпечні явища. Під час підвищеної сонячної активності на Землі можуть спостерігатися магнітні бурі. Це небезпечні явища для систем зв'язку і метеочутливих людей.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Коли буде найближча магнітна буря

В дані сайту Meteogent магнітна буря триватиме з 22 по 24 вересня і буде середньої сили. Також сайт повідомляє, що сильна магнітна буря буде в останній день місяця - 30 вересня.

Відео дня
Коли найближча магнітна буря / фото Meteoagent

Погодний сайт Gismeteo також повідомляє про триденну бурю з 22 по 24 вересня. За його даними, активність Сонця 23 вересня буде вище, ніж в два інших дні. Також сайт попереджає про майбутню тривалу магнітну бурю з 30 вересня по 3 жовтня.

Геомагнітні бурі у вересні / фото gismeteo.ua

Вплив магнітної бурі на здоров'я

Організм більшості людей легко переносить бурю, але у метеозалежних, літніх, вагітних і хронічних хворих людей під час бурі можуть виникати різні неприємні симптоми.

Можливі симптоми під час магнітної бурі: головний біль, безсоння, запаморочення, нудота, біль у серці та м'язах, підвищений артеріальний тиск, загострення хронічних захворювань.

Щоб легше пережити магнітну бурю, фахівці радять почати дотримуватися правил здорового способу життя в за кілька днів до небезпечного явища.

  1. Відмовтеся від спиртного, енергетиків, кави і сигарет. З напоїв пийте зелений і трав'яний чай.
  2. Частіше бувайте на свіжому повітрі і більше ходіть пішки.
  3. Регулярно провітрюйте кімнату, особливо перед сном.
  4. Обмежте вживання жирних, смажених і гострих страв. Їжте більше сезонних продуктів, жирної риби, горіхів.
  5. Лягайте спати в один і той же час. Спіть не менше 7 годин на добу.
  6. Обов'язково звертайтеся до лікаря, якщо відчуваєте сильне погіршення самопочуття.
  7. Уникайте стресу і конфліктів. Постарайтеся менше нервувати.

Вас також можуть зацікавити новини: