ІТ індустрія є міцною опорою економіки / фото ua.depositphotos.com

На Закарпатті IT-кластер оголосив про початок реєстрації резидентів.

Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі IT-кластеру Закарпаття.

Учасниками кластеру зможуть стати члени ІТ-комʼюніті, котрі вже перебувають на Закарпатті постійно чи тимчасово, або планують невдовзі переїхати.

Відео дня

Повідомляється, що це можуть бути будь-які IT-компанії та фахівці, включаючи:

  • Компанії з найманими працівниками в штаті.
  • ФОПи, які мають контракти з українськими компаніями - як резидентами ДІЯ Сіті, так і не резидентами.
  • ФОПи, які мають контракти з іноземними компаніями.
  • Фрілансери.

"За останніми даними близько 35 тисяч айтівців вже знаходяться на території Закарпаття. ІТ індустрія є міцною опорою економіки, тож зі створенням ІТ кластера Закарпаття з'явилася можливість збільшити потенціал області для розвитку економіки України та краю на рівні з іншими українськими кластерами. Вже сьогодні кластер Закарпаття співпрацює з ІТ кластерами та асоціаціями для підтримки їх резидентів, котрі вже знаходяться на території Закарпаття або планують переїхати. Ми прагнемо створити на Закарпатті усі необхідні умови для комфортної та плідної роботи представників ІТ-ком'юніті через розвиток потужної бізнес спільноти, ІТ освіти, інфраструктури та екосистеми. У майбутньому ми бачимо Закарпатську область одним з інноваційних та технологічних центрів України та світу", - розповіла голова Наглядової ради ІТ Кластеру Закарпаття Жанна Капіца.      

Повідомляється, що IT кластер Закарпаття був створений 5 квітня. До Наглядової ради кластеру входять представники Astound Commerce, SoftServe, Sigma Software, Genesis, 4TEAM, Telesens, ЕPAM, Intellias, SQUAD, Parimatch Tech, CANFLY та iншi компанії. Наразі ІТ кластер Закарпаття має домовленості про ексклюзивне партнерство з Львівським ІТ Кластером та Харківським ІТ Кластером.

Планується, що резиденти Закарпатського IT Кластеру отримуватимуть допомогу та підтримку у таких напрямках: взаємодія з ОВА та органами центральної влади з питання бронювання, житлові питання, допомога в управлінні талантами та освітою у ІТ сфері, побудова та розвиток екосистеми, безпека, розвиток IT спільноти, інвестиції та інновації, логістика, та інші. На поточний момент робочі групи Наглядової ради визначають деталі та план робіт по кожному з напрямків.

Подати заявку на реєстрацію у кластері можна за посиланням: 

Компанії  - https://forms.gle/9pMUn4WMDVH2LxiKA 

ФОП / freelancer - https://forms.gle/kSkc8mFZDA48PNhT8 

"Вся інформація, отримана через реєстраційні форми залишається суворо конфіденційною та не буде передана третім особам без явної та виключної згоди кандидата в резиденти. Підкреслимо, що ні податкове, ні фізичне резидентство не є обов'язковими умовами для участі у кластері", - сказано у повідомленні IT кластеру Закарпаття.

Зазначається, що у ІТ-кластері Закарпаття, як і у інших українських ІТ-кластерах, будуть діяти реєстраційні та щорічні членські внески. Розмір щорічного внеску буде залежати від розміру компанії-резидента.