В поліції розповіли, як проходять акції "євробляхерів" під Радою та Кабміном / УНІАН

В акціях протесту, які проходять під Кабінетом міністрів та Верховною Радою, беруть участь близько 4,5 тис. осіб.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив начальник Головного управління Нацполіції міста Києва Андрій Крищенко.

Читайте такожПід Радою запалили димові шашки (фото)

Відео дня

«Проводяться дві заплановані акції. Досить масштабні масові акції проводять представники підприємства з Дніпропетровської області. Інша акція – це представники «АвтоЄвроСили». Акція «АвтоЄвроСили» проходить під Верховної Радою, інша – під Кабінетом міністрів. Акції досить чисельні. Під Кабінетом міністрів, за нашими оцінками, перебуває до 2 тисяч осіб, під парламентом – 2-2,5 тисячі осіб. Поки все проходить спокійно, не враховуючи те, що хтось запалив димову шашку. Ми спілкуємось з самими мітингувальниками, їхніми організаторами – постійний контакт, і поки що жодної провокації, сутичок і тим більше постраждалих немає», - сказав Крищенко.

Він також зазначив, що рух центральною частиною вулиці Грушевського перекрито.

«Автомобілі направляються іншими вулицями. Поки будуть такі масштабні акції, в тому числі задля вимоги безпеки, ми рух перекриваємо. До обіду він точно буде перекритий. Потім будемо дивитись на інтенсивність цих акцій, кількість людей. Можливо, представники з Дніпропетровська свою акцію закінчать, і ми будемо вже вирішувати, чи є можливість відновити рух, чи ні», - додав Крищенко.

На запитання, якими будуть дії поліції, якщо акція учасників автомобілів з іноземною реєстрацією триватиме безстроково, і мітингувальники перекриватимуть інші вулиці, він відповів: «Одна акція, яка проходить біля Кабінету міністрів, не заявлена як безстрокова. Вони оголосять свої вимоги, і акція буде згорнута. Акція «АвтоЄвроСили» є таке, що вона буде безстрокова. Але поки що ні заявок, ні намірів перекривати інші автошляхи у місті Києві не було. Якщо таке буде, поліція буде, дійсно, вживати заходи, щоб у місті не наступив транспортний колапс».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 липня, у Києві автомобілісти перекрили машинами проїжджу частину вулиці Грушевського і проводять мітинг біля центрального входу до будівлі Верховної Ради України. Мітингувальники тримають прапори із символікою «АвтоЄвросили». Охорону парламенту посилено по периметру будівлі.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які заблокували низку центральних вулиць у Києві, вимагають від уряду скасувати постанову Кабінету міністрів №475, згідно з якою українські поліцейські отримали доступ до митної бази "Інспектор-2006", і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин.