Правила в’їзду до окупованого півострова для іноземців змінились / tsn.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив перший офіцер Відділу реєстраційної та паспортної роботи Державної прикордонної служби України Василь Барабаш.

За його словами, зараз іноземці потрапляють у Крим з території України за закордонними паспортами, але українське законодавство про окуповані території вимагає, щоб іноземці мали спеціальний дозвіл Державної міграційної служби для подорожі на півострів, тому уряд розробляє проект такого дозволу.

“Документ, який затверджує порядок отримання спеціального дозволу для в`їзду на тимчасово окуповану територію, знаходиться на затвердженні в Кабінеті міністрів. Наскільки нам відомо, він - на завершальній стадії. Максимум за тиждень урядовою постановою цей порядок буде затверджено”, - сказав Барабаш.

Відео дня

Читайте такожЄС планує розширити санкції щодо туристичної та енергетичної галузей анексованого КримуВін додав, що Держприкордонслужбі не відомо, з якої дати буде запроваджена процедура перетину іноземцями адміністративного кордону з Кримом виключно на підставі дозволів.