Илюстрація / REUTERS

Протягом 2018 року Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) СБУ заблоковано доступ до понад 300 веб-ресурсів, які використовувались РФ у гібридній війні проти України, а також міжнародними злочинними угрупованнями для поширення деструктивного інформаційного контенту.

Про це УНАН повідомили у прес-центрі СБУ.

Читайте такожКиїв направив у Facebook запит щодо масштабного витоку даних українських користувачів

Відео дня

Також слідчими підрозділами СБУ здійснюються досудові розслідування 83 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів спільнот у соцмережах антиукраїнського спрямування, які свідомо поширювали заклики до повалення конституційного ладу і державної влади, масових заворушень та інших протиправних дій.

У поточному році у рамках цих кримінальних справ 23 особам було повідомлено про підозру, а суди винесли 15 обвинувальних вироків.

Протягом 2018 року особливу увагу також приділено профілактиці правопорушень в інформаційній сфері. Зокрема, вжито заходів превентивного впливу до 220 адміністраторів інтернет-спільнот, які поширювали в мережі матеріали деструктивного змісту на аудиторію понад 10 мільйонів користувачів.