Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ / фото Роман Цимбалюк, УНІАН

24 родинам військовополонених моряків виплачено по 100 тис. грн одноразової допомоги.

Про це сьогодні повідомляється на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

У повідомленні нагадується, що за ініціативи МТОТ 5 грудня урядом прийнято постанову, яка надала можливість підтримати осіб, яких було незаконно затримано в результаті акту збройної агресії з боку Російської Федерації, що відбувся 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки.

Відео дня

Читайте такожУ ДПСУ розповіли про численні несправності у спорудженому ФСБ паркані на адмінкордоні з Кримом

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш зазначив, що МТОТ постійно підтримує зв’язок з міжнародними гуманітарними організаціями, адвокатами військовополонених для найшвидшого звільнення моряків.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення.

Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».