фото УНИАН

У Києві при отриманні хабара розміром у 75 тисяч гривень затримано директора державного підприємства Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Затримання провели оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України.

Про це повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, корупційні дії чиновника Мінрегіонбуду викрив відділ протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Нацполіції.

За даними слідства, директор держпідприємства надав у користування приміщення, що належить ДП, комерційній структурі, за невтручання у господарську діяльність якої вимагав неправомірну винагороду.

«У межах кримінального провадження задокументовано факт вимагання 75 тисяч гривень, а також одержання посадовцем частини неправомірної вигоди. 50 тисяч гривень представник комерційної структури перерахував на вказаний картковий рахунок», - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Посадовця було затримано 21 березня під час отримання останньої частини хабара. У службовому кабінеті директора ДП Мінрегіонбуду правоохоронці вилучили 25 тисяч гривень.

Якщо провина фігуранта кримінального провадження буде доведена, йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, конфіскація майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Реакція Мінрегіонбуду на затримання керівника держпідприємства, що входить в структуру міністерства, невідома.

Довідка. Згідно зі «Звітом про здійснення заходів щодо запобігання корупції в Мінрегіоні (грудень 2018 року - лютий 2019 року)», «Мінрегіон у партнерстві з представниками інститутів громадянського суспільства та експертами в рамках Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» продовжує реалізовувати заходи щодо запобігання корупції у сфері діяльності Мінрегіону». Але наразі невідомо, чи було керівництво міністерства в курсі розслідування справи керівника держпідприємства. Обставини затримання дозволяють зробити припущення, що скоріше - ні