Тепер у столиці щодня будуть нести службу чотири мобільні групи / фото facebook/UA.KyivPolice

У Києві мобільні групи швидкого реагування заступили на посилене патрулювання вулиць з метою запобіганню злочинності.

Читайте такожСпецназ СБУ почав патрулювати вулиці, вокзали та аеропорти

Про це повідомляє начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко в Facebook.

Відео дня

До несення служби залучено співробітників поліції особливого призначення та підрозділи тактико-оперативного реагування патрульної поліції.

Відпрацювання сьогодні стартувала з центральної частини міста та території біля залізничного вокзалу. Додаткові патрулі спецпризначенців будуть нести службу в різних районах Києва.

"Рішення вивести на вулиці додаткові піші патрулі правоохоронців прийнято з метою запобігання вуличній злочинності, рівень якої з настанням тепла може збільшитися. Проводячи ці заходи, ми зможемо покращити безпечну ситуацію, в тому числі направляючи зусилля на превенцію та розкриття правопорушень. Введення такої експериментальної форми оперативно-профілактичного відпрацювання впроваджується з урахуванням досвіду роботи іноземних партнерів Національної поліції", - зазначив Крищенко.

фото facebook/UA.KyivPolice

За словами Крищенка, в столиці щодня додатково будуть нести службу чотири мобільні групи з десяти правоохоронців у кожній: офіцер поліції діалогу і 9 співробітників поліції особливого призначення і тактико-оперативного реагування.

Прибуваючи на спецавтівках, які будуть припарковані в центрі території патрулювання, вони будуть розподілятися на наряди та в пішому порядку будуть відпрацьовувати відведену ділянку. А у разі надходження інформації про вчинення тяжкого злочину на території району - будуть передислокуватися до місця скоєння правопорушення для вжиття заходів, спрямованих на його розкриття.