У Харкові поліція провела обшуки у двох громадян у справі про знесення погруддя маршала Жукова / фото УНІАН

У Харкові поліція 13 червня провела обшуки за адресами проживання двох громадян у рамках кримінальних проваджень, відкритих за фактами подій 2 червня.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Харківській області, слідчі дії були здійснені відповідно до рішення суду.

У поліції зазначили, що 2 червня у Харкові на проспекті Петра Григоренка відбулися масові заходи.

Відео дня

Читайте такожПам’ятник Жукову підпадає під декомунізацію - Інститут нацпам’яті

«Під час охорони громадського порядку окремі особи вчинили протиправні дії відносно працівників поліції. Троє співробітників поліції, які несли службу та забезпечували правопорядок, отримали хімічний опік очей та були доставлені до лікарні», - йдеться у повідомленні.

За вказаними фактами були відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

За відомостями поліції, 13 червня в рамках кримінальних проваджень слідчими були проведені слідчі дії за адресами проживання двох громадян.

Як написав у Facebook харківський активіст Валентин Бистриченко, поліція прийшла з обшуками до двох місцевих активістів В’ячеслава Дуди та Максима Зінченка у справі про знесення погруддя радянського маршала Георгія Жукова.

Як повідомляв УНІАН, 2 червня у Харкові активісти кількох організацій пікетували Палац спорту, де відбувався з’їзд партії «Довіряй справам».

Потім вони перемістилися у сквер, де встановлено погруддя маршала СРСР Георгія Жукова. Активісти за допомогою мотузки повалили бюст і на його місці встановили державний прапор.

Поліція відкрила два кримінальних провадження проти активістів, які розпилили у натовп сльозогінний газ та знесли погруддя Жукова.