Фото УНІАН

Сьогодні дружина президента України Марина Порошенко привезла у дитячий центр «Вітрила надії» у Слов’янську продуктові та вітамінні набори для дітей та родин вимушених переселенців.

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента, зараз у центрі «Вітрила надії» мешкають 15 дітей віком від 4 до 14 років та 18 матерів з дітьми від 6 місяців до 18 років.

Читайте такожЖитлом забезпечено понад 800 тисяч переселенців з Криму та Донбасу - ДСНС

Порошенко привезла 2 тис. вітамінних та продуктових наборів. Вантаж був переданий мешканцям центру «Вітрила надії» та інших центрів для переселенців, що діють у регіоні. До складу набору входять крупи, макаронні вироби, консерви, соняшникова олія, борошно, згущене молоко, цукор, чай і печиво. Вітамінний набір для дітей складається із фруктів, печива та соків.

Фото УНІАН
Фото УНІАН
Фото УНІАН

У заході взяв участь уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

За словами Кулеби, «дорослі та діти потребують і психологічної підтримки. Ми будемо залучати ресурси як волонтерів, так і церков для цього. Людям треба дати відчуття захищеності, підтримати в цей складний час і, що особливо важливо, не допустити розпаду сімей». Крім того, зазначив він, робота йтиме у напрямку надання медичної допомоги дітям.

Читайте такожООН розширить гуманітарну діяльність в Україні - віце-прем'єр

Також дружина президента разом з Кулебою в супроводі голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка відвідала центр тимчасового перебування переселенців, що працює у мікрорайоні Молочар Слов'янська. У центрі мешкають 9 родин з 14 дітьми від народження до 16 років з Дебальцевого, Вуглегірська, Макіївки та Горлівки.