Столичні школярі з нового навчального року можуть отримати електронний учнівський квиток / фото УНІАН

У Києві в новому навчальному році усі учні закладів загальної середньої освіти денної форми навчання отримають електронні учнівські квитки, які надають право користуватися пільговим проїздом у громадському транспорті міста.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Для отримання такого квитка батькам (або особам, що їх замінюють) потрібно відправити заявку. Для цього необхідно зареєструватись на порталі надання електронних послуг, обрати електронну послугу «Замовлення учнівського квитка». Для підтвердження своїх даних можна використовувати Кваліфікований електронний підпис (КЕП, ЕЦП) або BankID.

Відео дня

Читайте такожЦього року за стандартами НУШ навчатимуться 1 мільйон дітей - Гройсман

«Для того, щоб відправити заявку на замовлення квитка, потрібно в особистому кабінеті киянина внести дані своєї дитини, заповнивши відповідні поля форми та додати фото дитини, що відповідає вимогам до оформлення учнівського квитка», - роз’яснюють у КМДА.

Послуга надається в декілька етапів: відправлена заявка потрапляє до закладу освіти, де її перевіряють та підтверджують, після чого передають замовлення на друк учнівських квитків.

«Електронний учнівський квиток надається за кошти міського бюджету. У разі втрати квитка його можна буде замовити повторно, попередньо оплативши відповідну послугу», - зазначають у КМДА.

Згідно з повідомленням, наразі послуга надається в тестовому режимі. Користувачі матимуть можливість замовити електронний учнівський квиток із початку 2019-2020 навчального року.

Зокрема, завдяки спеціальному транспортному додатку в особистому кабінеті за квитком можна буде відстежувати переміщення дитини.

Як повідомляв УНІАН, на початку 2019 року у Києві запрацював єдиний електронний квиток.