18 серпня озброєного зловмисника було затримано / фото  ГУНП у Житомирській області

На Житомирщині взято під варту іноземця, який викрав та вивіз за кордон 25-річну дівчину.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Житомирської області, таке рішення сьогодні ухвалив Коростенський міськрайонний суд.

У відомстві додали, що прокуратура наполягала на тому, щоб іноземця арештували без права внесення застави, що і відбулося.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині затримали іноземця, який викрав та вивіз за кордон 25-річну дівчину

Як повідомляв УНІАН, 18 серпня у Коростені Житомирської області правоохоронці затримали 45-річного іноземця, який викрав та вивіз за кордон 25-річну дівчину.

Досудове розслідування проводиться за кількома статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі, або викрадення людини), ч. 1 ст. 147 (Захоплення заручників) та ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми, або інша незаконна угода щодо людини).

Потерпіла та затриманий познайомились у Коростені наприкінці 2018 року та деякий час підтримували стосунки. Через агресивний характер чоловіка дівчина вирішила припинити спілкування , однак іноземець розпочав її переслідувати.

На початку липня цього року іноземець разом із спільником приїхав до будинку, де раніше проживала дівчина. Застосовуючи фізичну силу та електрошокер, зловмисник змусив матір дівчини зателефонувати доньці та попросити її приїхати додому, а потім змусив дівчину поїхати з його спільником за кордон, шантажуючи тим, що візьме її матір у заручники.

Таким чином дівчина опинилась на батьківщині іноземця. Їй вдалось повернутись на початку серпня і вона звернулася у поліцію. У середині серпня чоловік знову перетнув кордон України.

18 серпня озброєного зловмисника було затримано коли він, погрожуючи пістолетом, знову намагався примусити свою жертву піти з ним.

При затриманні іноземець намагався позбутись пістолета, викинувши його до смітника. Іноземцю загрожує до 15 років тюрми.