Правоохоронці підготувалися до 300 подій у Києві 14 жовтня / facebook.com/mvs.gov.ua

У Києві 14 жовтня, на День захисника України 6 тис. співробітників Національної поліції та Національної гвардії нестимуть службу із забезпечення громадського порядку.

Як повідомляє Департамент комунікації Нацполіції, про це йшлося під час інструктивної наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

Зокрема, начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що правоохоронці отримали заявки на проведення 14 жовтня п'яти акцій.

Відео дня

Читайте такожВетерани АТО/ОСС поставили Зеленському умови й анонсували новий марш

«Ми також передбачили додаткові резерви для того, аби за потреби впливати на оперативну обстановку. Ситуаційний центр працюватиме у цілодобовому режимі для моніторингу всіх подій та оперативного реагування», - заявив Крищенко.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що загалом у державі на 14 жовтня заплановано близько 300 заходів. Зважаючи на це, правоохоронці нестимуть службу у посиленому режимі.

«Усі поліцейські будуть чітко проінструктовані щодо заходів із забезпечення порядку, адже безпека громадян - це пріоритет у нашій роботі. Це свято для нашої держави, воно повинно пройти без провокацій», - зазначив Клименко.

Як повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ, командувач Національної гвардії Микола Балан наголосив, що гвардійці вже провели злагодження сил та засобів з поліцією.

«Ми плануємо додатково задіяти 11 медичних автомобілів та 30 мобільних санітарних приміщень. Крім того, погодили з ДСНС плани пожежогасіння у випадку надзвичайних ситуацій. Звісно, що на вулицях будуть патрулювати групи фіксації протиправних дій, групи моніторингу та групи психологічної підтримки», - сказав Балан.

Він закликав громадян, які прийдуть на святкові заходи, у випадку надзвичайних ситуацій звертатися до гвардійців.

Своєю чергою, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький заявив, що всі підрозділи ДСНС вже готові до виконання завдань за призначенням та розрахували сили та засоби на всі заходи в Україні.

«Крім пожежних розрахунків, буде чергувати хімічна лабораторія та піротехнічний розрахунок. В аеропорту «Жуляни» чергує гелікоптер медичного варіанту», - зазначив Мельчуцький.

Як повідомляв УНІАН, з нагоди відзначення Дня захисника України, родинам загиблих учасників Революції гідності та антитерористичної операції на Сході країни буде надано матеріальну допомогу.