Сенцов прокоментував справу Шеремета / радіо свобода

Український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов вважає непереконливими оприлюднені слідством докази провини підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета.

Читайте такожПраворуч Шеремета: поліція знайшла нові докази проти Антоненка

Тако заяву він зробив у Facebook, коментуючи інформацію адвоката Влада Добоша. Останній доводить, що людина з фото і відео МВС не є його підзахисним Андрієм Антоненком.

Відео дня

«Ще одним «доказом» (тепер це слово точно можна брати в лапки) у справі Шеремета стало менше. А нових ми, швидше за все, так і не побачимо, інакше їх би вже давно надали. Хочу я побачити принципового слідчого, який заборонив це робити міністру, генпрокурору та президенту», – написав в зв'язку з цим Сенцов.

«Або покажіть залізні докази, якщо вони у вас таки є, або відпускайте обвинувачених, тому що та картина, яку нам намалювали з самого початку, і так була непереконливою, а тепер взагалі почала розсипатися. Затягувати на роки слідство та суди, які можуть закінчитися нічим, в такій резонансній справі, вже не вийде. Тут або вони, або ми!», – сказав режисер.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що в причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружню пару добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку і Дугарь. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні. 13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді утримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.