НП сталася в метро / фото УНІАН

У столичному метрополітені чоловік днями влаштував перепалку зі школярами, порвав книжку дев'ятирічному хлопчикові і зламав йому окуляри.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook тітка хлопчика Тетяна Марущ.

"До племінника 9 років у метро (їхав зі старшою сестрою) причепився дідуган. Дитина в окулярах. Стояв і читав книжку біля дверей, що праворуч. Поряд сиділа його сестра - 15 років. З розповіді дітей, дідок приколупався до малого за книжку, говорив: "Ти і так сліпий ще читаєш, краще б ти спортом зайнявся", – розповіла жінка про причини конфлікту.

Відео дня

Читайте такожУ Києві шукають вибухівку на станції метро "Майдан Незалежності" та пересадці на "Хрещатик"

Після цього чоловік відібрав у хлопчика книжку і штовхнув дівчинку, яка заступилася за брата.

"Ніхто у вагоні навіть не заступився за дітей. І коли хлопчик дев'яти років навернув рюкзаком дідуся за те, що той, штовхнув сестру, якась тітонька почала верещати про малолітніх злочинців", – додала тітка хлопчика.

За її словами, у конфлікт втрутився військовослужбовець ЗСУ Георгій, який зайшов у вагон на зупинці й заступився за дітей.

"Результат: солдат, двоє дітей 9 і 15 років, дідок, увага, колишній робітник ВОХРу 66 років - всі опинилися у відділку поліції метрополітену", – зазначила Марущ.

За її словами, в результаті у дитини зламані окуляри, порвана куртка і книга. А на пенсіонера склали адміністративний протокол.

"Це нещастя – Матвійчук Олег Іванович – услід нам кричало: "Розумні сильно! Пхають дітям книги з пелюшок, а вони потім бариг у президенти обирають", - додала жінка.