2 березня прокуратура повідомила про підозру двом вихователям «Світанку» \ Фото УНІАН

 Одесі судитимуть двох вихователів комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації служби у справах дітей Одеської ОДА» (колишній притулок «Світанок»), в якому в 2019 році катували дітей.

Читайте такожВ Одесі суд відпустив виховательку притулку, в якому катували дітей

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, прокурори Одеської місцевої прокуратури № 2 направили в суд обвинувальний акт щодо двох вихователів зазначеного центру.

Відео дня

Зокрема, вони підозрюються у невиконанні професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого ставлення до них.

Зазначається, що наприкінці липня 2019 року в приміщенні дитячого реабілітаційного центру один із співробітників охоронного агентства, які прибули за викликом вихователя, знущався і побив двох вихованців.

«Правоохоронці з'ясували, що вихователі установи в цей час залишили неповнолітніх без нагляду, чим фактично не вжили передбачених дій щодо їх охорони від фізичного та психологічного насильства», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні вели слідчі Малиновського відділу поліції (ч. 2 ст. 137 Кримінального кодексу).

Як повідомляв УНІАН, в Одесі правоохоронці проводять розслідування у кримінальних провадженнях за фактами катувань та інших порушень прав вихованців КУ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації» (колишній притулок «Світанок»). Зокрема, за ч. 1 ст. 127 ("катування"), ч. 1 ст. 137 ("неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей"), ч. 3 ст. 152 ("зґвалтування"), ч. 2 ст. 365 ("перевищення влади") Кримінального кодексу.

У лютому 2020 року Малиновський райсуд Одеси ухвалив вирок у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з випробувальним терміном 2 роки співробітнику охоронного агентства «Центр», який підозрювався в катуванні вихованців притулку.

2 березня прокуратура повідомила про підозру двом вихователям «Світанку», яким інкримінують ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу ("невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх").