Дії поліцейських кваліфіковані як катування / Фото 112.ua

В Одеській області двом слідчим поліції оголошено підозру в катуванні чоловіка.

Читайте такожВ Одеській області чиновники під поглядом соцдопомоги дітям вкрали 7 мільйонів гривень з бюджету

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора України.

Відео дня

Зазначається, що прокурори спеціалізованого підрозділу з протидії тортурам ОГП повідомили підозру слідчому і начальнику слідчого відділу одного з територіальних підрозділів поліції в Одеській області.

Встановлено, що поліцейські навмисно силою кілька годин перешкоджали транспортуванню з районної до обласної лікарні чоловіка, який перебував у вкрай тяжкому стані і потребував негайного хірургічного втручання.

Свої дії поліцейські аргументували тим, що їм необхідно відібрати зразки крові потерпілого для того, щоб з'ясувати, чи був він п'яний.

При цьому лікарі повідомили правоохоронцям, що зразки вже взяті в присутності слідчого, і стан алкогольного сп'яніння не підтвердилося.

Як зазначається, таке пояснення не задовольнило поліцейських: вони спочатку не дозволяли лікарям вивезти постраждалого з реанімації, потім протягом декількох годин не випускали автомобіль швидкої допомоги за межі районної лікарні.

«Врешті-решт, застосовуючи фізичну силу, вони витягли потерпілого з «швидкої допомоги», одякли на нього кайданки і затягли назад у лікарню, вимагаючи від лікарів повторно взяти кров для аналізу», - повідомили в прокуратурі.

З огляду на тривалість зазначених дій, а також вкрай тяжкий стан пацієнта, дії співробітників поліції кваліфіковані як катування.