УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, всі четверо членів терористичної групи за рішення Дергачівського районного суду отримали реальні терміни ув'язнення.

Читайте такожБойовика "ДНР" на Донеччині засудили до 3,6 років ув'язнення

За відомостями СБУ, диверсійну підготовку члени злочинної групи здобули у тамбовському військовому таборі в Росії, куди їх направив 42-річний харків’янин-вербувальник. Російські офіцери навчили їх підривній справі, тактиці ведення бойових дій, снайперській стрільбі, стрільбі з автоматичної зброї, схемам скоєння диверсій і терактів.

Відео дня

Група не встигла розпочати терористичну діяльність, оскільки на початку березня була знешкоджена співробітниками СБУ. Під час обшуків у зловмисників вилучено майже кілограм тротилу, електродетонатори, бойові осколкові гранати, а також видану у Росії спеціальну літературу з підривної справи, «шеврони» та символіку терористичних організацій.

Вироком суду вербувальник групи визнаний винним у скоєнні злочинів, передбачених ст. 110; ст. 263 та ст. 396 Кримінального кодексу ("посягання на територіальну цілісність України"; "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"; "приховування злочину") та засуджений до позбавлення волі строком 5 років. Інші члени групи засуджені до 3 років позбавлення волі.

Судові вироки щодо членів злочинної групи вступили в законну силу наприкінці липня.