Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, зловмисники обслуговували майже 60 фіктивних підприємств, підконтрольних терористам. Кошти переводилися у готівку та кур’єрами доставлялися на тимчасово окуповані бойовиками території.

Читайте такожУ Києві "Альфа" затримала 5 росіян, причетних до міжнародної терористичної організації (фото)

Конвертцентр також "надавав послуги" підприємствам реального сектора економіки для ухилення від сплати податків до державного бюджету. За попередніми оцінками, щомісячний обіг коштів "конверта" становив понад 100 млн грн, поінформували в СБУ.

Відео дня

Правоохоронці у ході спецоперації затримали організаторку конвертцентру, яка є переселенкою з тимчасово підконтрольних терористам територій. Правоохоронці також затримали трьох кур’єрів, один з яких –міліціонер, йдеться в повідомленні.

Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили печатки і документацію підконтрольних терористам фіктивних фірм та понад 2 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до організації та функціонування конвертаційного центру.