REUTERS

Як йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної прокуратури, 9 листопада Дзержинський міський суд повністю підтримав позицію державного обвинувачення і визнав винним 21-річного жителя селища Красноярське Добропільського району у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток , штампів) КК України.

Слідство встановило, що чоловік в період з грудня 2014 по квітень 2015 року приїхав у тимчасово неконтрольований українською владою Донецьк і вступив у структурний підрозділ терористичної організації "ДНР" - батальйон "Оплот".

Читайте такожНа Дніпропетровщині СБУ затримала бойовика "Оплоту"

Відео дня

Отримавши позивний "Бейбік", чоловік незаконно отримав зброю для охорони блокпостів та інших об'єктів, захоплених терористами. Крім того, засуджений контролював переміщення автотранспорту та фізичних осіб на блокпосту в Дзержинську, оглядав автомобілі і речі пасажирів, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї.

У квітні поточного року чоловік був затриманий співробітниками Служби безпеки України з підробленим паспортом громадянина України.

Читайте такожСБУ затримала в Запоріжжі інтернет-пропагандиста "ДНР" (фото, відео)

В ході судового розгляду терорист не визнавав своєї провини, однак державним обвинуваченням було надано достатню кількість доказів.

Чоловіка засуджено до 8 років позбавлення волі.