youtube.com

Як повідомляє прес-центр СБУ, в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України слідчі СБУ задокументували покази бойовика, який визнав свою участь у проведенні диверсій на території Добропілля.

За завданням російських кураторів він прибув на підконтрольну українській владі територію і з території, підконтрольній так званій "ДНР", від них телефоном отримував відповідні інструкції.

Більшість терористичних актів з використанням саморобних вибухових пристроїв були спрямовані на залякування та вбивство місцевих проукраїнських громадсько-політичних діячів та активістів.

Читайте такожНа Донеччині судитимуть мешканця Якутська, що став стрілком терористичного батальйону "Восток"

У травні-липні 2014 року диверсант пройшов спеціальну підготовку на базі так званого батальйону "Восток" терористичної організації "ДНР". При затриманні співробітники спецслужби вилучили у нього 9 кілограм пластиду, детонатори, гранатомет РПГ-26, гранати Ф-1, автомат Калашникова, пістолет Макарова та набої різного калібру.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників терористично-диверсійної групи.

Читайте такожСБУ затримала "Джекі Чана", що встиг повоювати у кількох підрозділах терористів "ДНР/ЛНР"

sbu.gov.ua