ПАТ «ПриватБанк» не веде переговорів з потенційними інвесторами з Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку з посиланням на голову правління фінустанови Олександра ДУБІЛЕТА, переданому УНІАН.

«ПриватБанк» наразі не веде жодних переговорів з потенційними інвесторами з Росії», - сказав О.ДУБІЛЕТ, коментуючи повідомлення деяких українських ЗМІ про те, що три великі російські банки зацікавлено стати інвесторами «ПриватБанку».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, акціонери «ПриватБанку» на зборах, проведення яких заплановане на 8 серпня ц.р., мають намір розглянути питання надання банку статусу банку з іноземним капіталом.

На порядку денному зборів зазначені питання, пов`язані з «прийняттям до складу учасників (акціонерів) КБ «ПриватБанк» нерезидента України і перетворенням КБ «ПриватБанк» на банк за участю іноземного капіталу і його реєстрацією в Національному банку України у зв`язку з набуттям КБ «ПриватБанк» статусу банку з іноземним капіталом».

Акціонери також планують затвердити кількість акцій, які має намір придбати нерезидент, і курс гривні до іноземної вільно конвертованої валюти, за яку здійснюватиметься оплата акцій.

Згідно з повідомленням «ПриватБанку», станом на 7 червня 2011 року сумарний пакет акцій, який належить Ігорю КОЛОМОЙСЬКОМУ і Геннадію БОГОЛЮБОВУ, становив 90,069995% (окремо їх частка становить 45,069997% і 44,999998% відповідно). Сумарний пакет акцій «ПриватБанку», що належить членам правління фінустанови, становить 7,45%.

Згідно із Законом України «Про банки і банківську діяльність», банк з іноземним капіталом – це банк, у якому частка капіталу, що належить бодай одному іноземному інвесторові, становить не менш як 10%.

Довідка УНІАН. КБ «ПриватБанк» (місто Дніпропетровськ) заснований в 1992 році, на сьогодні входить до групи найбільших банків України.

На 1 квітня 2011 року активи банку становили 128,361 млрд. грн., кредити і заборгованість клієнтів – 111,470 млрд. грн., зобов`язання – 116,034 млрд. грн., власний капітал – 12,326 млрд. грн., статутний капітал – 8,860 млрд. грн.

«ПриватБанк» у I кварталі 2011 року одержав чистий прибуток у розмірі 434,654 млн. грн.