На Львівщині почали перевірку бомбосховищ

Стан бомбосховищ почали перевіряти на Львівщині. Їх на території області близько тисячі, та половина з них непридатні до використання, повідомляє ТСН.ua із посиланням на ТСН.Ранок.

Якщо знадобиться, кажуть місцеві чиновники, частину людей - евакуюють, інші ж - ховатимуться, де доведеться.

Читайте такожВійна з Україною буде початком кінця Росії і призведе до розпаду РФ - Джемілєв

"Сьогодні багато будується нових сучасних супермаркетів, які мають підземні паркінги, які мають підвальні приміщення, які можна спокійно використовувати для захисту. Підвали, в сільській місцевості льохи, ті приміщення, які збудовані під землею", - каже про альтернативні схованки керівник департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олексій Титаренко.

Тим часом журналістам продемонстрували зразкове укриття, підпорядковане Укрзалізниці. Тут три режими вентиляції, телефонний, радіо й телеграфний зв'язок, кухня, медпункт, санвузол. Пристрої для вимірювання радіації, інструменти для розбирання завалів, дизель генератори та запаси пального. І усе працює. Бо, хоч споруді й 30 років, ремонт тут робили кілька років тому.

Читайте такожЯценюк заявив, що конфлікт з РФ перейшов у воєнну стадію… і просить зібрати комісію

Нагадаємо, на Львівщині вже прихистили понад вісім сотень мешканців Криму, які втекли з півострова через страх за своє життя.

Відео ТСН