У Дніпрі оголошено день жалоби / фото УНІАН

У Дніпрі четвер, 26 листопада, оголошено днем жалоби за померлим генеральним директором конструкторського бюро «Південне» Олександром Дегтярьовим.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Дніпровський міський голова Борис Філатов, оприлюднивши відповідне розпорядження.

Читайте такожВід COVID-19 помер гендиректор провідного ракетно-космічного підприємства України

Відео дня

«Для вшанування пам’яті Дегтярьова Олександра Вікторовича, генерального директора Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. МК Янгеля, академіка НАН України, який раптово пішов з життя, оголосити у місті Дніпрі 26.11.2020 днем трауру», - йдеться в розпорядженні.

За словами Філатова, Дегтярьов належав до школи досвідчених фахівців, чиє ім‘я відоме в Україні та за її межами.

«Він був гідною людиною. Чоловіком слова, ладним робити неможливе задля легендарного конструкторського бюро», - зазначив Філатов.

Громадянська панахида за Олександром Дегтярьовим відбудеться 26 листопада з 11 до 12 у ДК Машинобудівників на вул. Робочій.

Олександр Дегтярьов: чим відомий

  • Сьогодні помер хворий на коронавірусну інфекцію генеральний директор державного конструкторського бюро "Південне" Олександр Дегтярьов. Він був одним найдосвідченіших фахівців аерокосмічної галузі України.
  • Посаду генерального директора Дегтярьов обіймав останні два роки – з 2018 року. З 2010 по 2016 роки працював генеральним конструктором – генеральним директором.
  • Народився Дегтярьов у Кіровській області в Росії, освіту здобув за профілем «двигуни літальних апаратів» у Ленінградському механічному інституті й закінчив економічний факультет Дніпропетровського національного університету. Стажувався в аерокосмічних компаніях США й Франції.
  • Працював у КБ «Південне» з 1975 року. Кар’єрний шлях розпочався з посади інженера.