Київська перепічка - найпопулярніша в столиці страва / фото tripadvisor

Сьогодні, 24 квітня, у США відзначається День сосиски в тісті. Ця страва популярна в багатьох країнах. А в Києві є легендарне місце, де готують сосиску в тісті так, що фуд-блогери з усього світу пишуть їй любовні зізнання.

У центрі української столиці готують знамениту сосиску в тісті, яка називається київська перепічка. Це вже -  фактично бренд Києва, це найстарший фастфуд міста.

Нікому ще не вдавалося заглянути, що ж там за лаштунками закладу "Київська перепічка", за маленьким віконечком. Це місце в Києві з'явилося у 1980-х за адресою Богдана Хмельницького, 3. Це перший поверх старовинного київського доходного дому.

Тут завжди був тільки один рецепт - це звичайна сосиска, яку ніжно обгортають у пухке дріжджове тісто, а потім кладуть в розігріту олію й обсмажують до хрусткої скоринки.

За радянських часів перепічка коштувала 22 копійки, у 2011 році її вартість була 4,5 грн, згодом вона поступово дорожчала, сьогодні за цю страву доведеться віддати 35 грн.

Що таке "Київська перепічка"

"Київська перепічка" — заклад швидкого харчування в столиці, де подають винятково одну страву — перепічку із сосискою. Ця страва вважається однією з кулінарних візитівок Києва і згадується у деяких сучасних путівниках і туристичних онлайн-ресурсах - TripAdvisor, Foursquare, Lonely Planet.

Заклад відкрився у 1986 році й існує дотепер у незмінному вигляді на тому ж місці.

Вас також можуть зацікавити новини: