Узаконення одностатевих партнерств нібито погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні, вважають у ПЦУ/ УНІАН

ПЦУ висловилась проти реєстрації одностатевого партнерства, аргументуючи це тим, що таке рішення становить загрозу суспільству.

На засіданні 28 березня члени Священного Синоду прийняли заяву, у якій богослужителі підкреслили неприйнятність законопроекту № 9103 про інститут "реєстрованого партнерства".

У ПЦУ стверджують, що право на одностатеве партнерство "суперечить природному Богом встановленому закону, порушує норми Конституції України щодо визначення шлюбу як союзу одного чоловіка і однієї жінки".

Відео дня

Понад те, у Православній церкві також переконані, що законопроект "несе загрозу для суспільної моралі, зокрема для морального і психологічного здоров’я дітей та їхнього права на виховання в сім’ї, створеній на підставі шлюбу чоловіка і жінки".

Узаконення одностатевих партнерств нібито погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні.

В Україні хочуть легалізувати одностатеві партнерства – що відомо

На реєстрацію до Верховної Ради 7 березня було подано законопроект про запровадження в країні інституту реєстрованих партнерств.

Авторка проекту, нардепка Інна Совсун пояснила, що цей закон "нарешті допоможе парам визначити взаємні права та обов'язки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки".

До реєстрації законопроекту Совсун спонукало передусім те, що ЛГТБ-військові, що зараз боронять Україну на фронті, і їхні партнери, не мають елементарних можливостей, які мають різностатеві пари – відвідати в лікарні, організувати похорон тощо.

До слова, українці ще у липні 2022-го закликали президента Володимира Зеленського легалізувати одностатеві шлюби, проте в ОП відповіли, що це не на часі.

Вас також можуть зацікавити новини: