Винуватцю аварії загрожує до 10 років позбавлення волі / фото Київська прокуратура

У Києві судитимуть винуватця ДТП на Столичному шосе, який протаранив автомобіль з багатодітною родиною.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської прокуратури.

За фактом ДТП під Києвом, внаслідок якої загинули двоє дорослих та дві дитини, завершено досудове розслідування.

Відео дня

Читайте такожВинуватці смертельних ДТП мають сплачувати адекватні компенсації родинам загиблих - Інститут демографії НАН

"Винуватцю аварії загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУ Нацполіції у Києві", - повідомили в прокуратурі.

Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу направлено для розгляду по суті до Голосіївського райсуду.

фото Київська прокуратура

Резонансна ДТП у Києві: що відомо

  • 12 липня обвинувачений Антон Желепа у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння рухався Столичним шосе з боку смт Козин в чужому автомобілі Mercedes-Benz GL 250D.
  • Не впоравшись з керуванням, він протаранив автомобіль Mercedes Sprinter, після чого вилетів на зустрічну смугу і скоїв лобове зіткнення з Hyundai Tucson, в якому перебувала родина з 5 людей.
  • Водій Hyundai, його жінка та малолітня донька померли на місці. Ще двох хлопчиків госпіталізували. Один з них помер в кареті "швидкої", другий, 2006 року народження, потрапив у реанімацію в критичному стані.
  • За результатами тестування приладом Drager у водія Mercedes визначено вміст алкоголю в крові 1,32 проміле.
  • 14 липня на засіданні суду з обрання запобіжного заходу Желепа підтвердив, що під час скоєння ДТП був п’яним, і визнав свою провину.