На Стерненка було скоєно три напади / фото УНІАН

Суд скасував підозру Івану Кузнєцову, який загинув під час нападу на активіста Стерненка.

Про це своєму Telegram - каналі повідомив Сергій Стерненко.

"Вчора суддя Печерського районного суду Підпалий на прохання адвоката Портнова і за сприяння Авакова скасував підозру Івану Кузнєцову, який за $1000 напав на мене біля мого дому", - написав активіст.

Відео дня

Читайте такожДо Стерненка вночі знову приходили поліцейські

За його словами також "сьогодні суддя Шевченківського районного суду Циктіч не дав дозвіл на затримання спільника Кузнєцова Олександра Ісайкула, який 17.03.2019 втік з України".

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.

Судове засідання з розгляду апеляційної скарги захисників Стерненка на обраний йому запобіжний захід призначено на 26 червня.

Пізно ввечері 19 червня до Стерненка приїхали поліцейські з Одеси, щоб роз'яснити правила домашнього арешту. Активіст не впустив їх в квартиру без своїх адвокатів, а коли захисники прибули, поліцейських на місці вже не було.