В СБУ назвали заяву ФСБ фейком / фото president.gov.ua

У Службі безпеки України офіційно відреагували на заяву ФСБ РФ про начебто запобігання викраденню на території Росії бойовика, який воював на Донбасі.

Читайте такожУкраїнська розвідка відмовилась коментувати заяву ФСБ про спробу схопити ватажка бойовиків у РосіїЯк заявляє прес-центр СБУ, оприлюднена інформація – «продовження ланцюгу звичайних фейків російської сторони».

«І навіть цей фейк свідчить – РФ захищає та підтримує бойовиків», – говориться в повідомленні.

При цьому в СБУ наголосили, що кожен, хто брав участь у бойових діях на боці незаконних збройних формувань на Донбасі, «має понести за це відповідальність, передбачену українським законодавством».

Заява ФСБ про спробу схопити бойовика у Росії: що відомо

  • 20 серпня ФСБ РФ заявила про запобігання викраденню на території Росії Службою безпеки України російського бойовика, який воював на Донбасі. Повідомляється, що під час спроби викрадення затримано 7 громадян Росії.
  • Заявляється, що організатором і координатором проведення акції нібито виступили громадяни України Андрій Байдала, який, як стверджують в ФСБ, є позаштатним співробітником СБУ і ГУР МОУ, та Ігор Міщенко.
  • Раніше у Службі безпеки України відмежувалися від заяви ФСБ. На прохання УНІАН прокоментувати відповідну заяву, речник СБУ Олена Гітлянська відповіла: "Я думаю, що краще дзвонити в ГУР з цього приводу, а не до нас".