Стало відомо про гуманітарні обставини для перетину КПВВ на адмінкордоні з Кримом / фото dpsu.gov.ua

Представництво президента в АР Крим навело перелік гуманітарних підстав, які дозволять перетнути тимчасово закриті пункти пропуску на адмінкордоні з окупованим Кримським півостровом.

Читайте такожНа виїзді з окупованого Криму утворилась величезна черга – сьогодні пункти пропуску закриються (фото)

Відповідне повідомлення з’явилось у Facebook представництва. Так, до переліку таких підстав входить:

Відео дня
  • подача абітурієнтом (із одним з батьків/опікунів) документів для вступу до навчального закладу;
  • у випадках відсутності реєстрації місця проживання, проте наявності інших підтверджень проживання в Криму/на підконтрольній Уряду території;
  • необхідності дотримання принципу єдності сім’ї;
  • у випадках тяжкої хвороби особи та необхідності поповнення запасів ліків та/чи отримання медичної допомоги;
  • у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;
  • в інших випадках, коли є підстава вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адміністративної межі в будь-якому напрямку (зокрема й у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).

Обов’язковою умовою після перетину КПВВ з тимчасово окупованої території є встановлення додатку «Дій вдома» та самоізоляції. Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР тесту на COVID-19.

Рішення про перетин КПВВ за гуманітарними підставами приймається Державною прикордонною службою за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Представництво президента АР Крим, як наголошується, сприятиме громадянам у отриманні такого рішення і готове розглядати окремі звернення.

Закриття КПВВ з Кримом

  • Україна вирішила закрити контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з Кримом. Рішення спрямоване на запобігання розповсюдження на території України епідемії COVID-19.
  • Згідно з рішенням уряду, КПВВ було закрито з 8:00 9 серпня по 8:00 30 серпня.

Пропуск через КПВВ дозволений лише для українців та членів їх сімей:

- місце проживання яких зареєстровано в Криму, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на в'їзд;

- місце проживання яких зареєстровано за межами Криму, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома";

- осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Криму.