Вірт впевнений в тому, що "Карпати" зможуть дати бій "шахтарю" / sportarena.com

В наступному домашньому матчі УПЛ «Шахтар» зіграє з «Карпатами» на ОСК «Металіст».

До низки інтриг матчу додався фактор протистояння форвардів – Мораєса і Шведа. Після хет-трику у ворота «Ворскли» гравець «Карпат» скоротив своє відставання від гірника.

Про несподівану інтригу у боротьбі за кращого бомбардира сезону Terrikon.com поговорив з легендою «Шахтаря» і один з найвідоміших львівських гравців Юрієм Віртом:

Відео дня

- Після феєричного результату, якого давно не домагалися «Карпати», на виїзді обіграти 4:0 бронзового призера, в психологічному плані у команди буде зараз підйом. А якщо вдасться здобути позитивний результат у львівському дербі, тоді у команди «виростуть крила і вони зможуть дати бій «Шахтарю». Зараз у команди хороший склад, прийшов новий головний тренер, і перша гра показала, що вони на правильному шляху. Звичайно, це поки одна гра і від команди хотілося б стабільності, якої не вистачало восени, коли яскраві перемоги змінювалися поразками. Якщо буде стабільність, тоді вони зможуть займати високі місця.

- У разі перемоги львівському дербі і вдалої гри проти «Шахтаря», чи зможуть «Карпати» поборотися за місце в першій шістці?

- Це практично нереально. Я думаю вони можуть боротися за кубок у другій шістці, тобто зайняти сьоме місце. Ми можемо пофантазувати, але треба реально дивитися на речі. Дуже багато було втрачено восени, коли в чемпіонаті «Карпати» набрали дуже мало очок.

- Чи зможе оборона «Шахтаря» стримати Шведа?

- Легко точно не буде донецькому «Шахтарю». Ми бачили, що Швед зараз знаходиться в хорошій формі. Не просто так людей на виїзді робить хет-рик. Так, ми знаємо, що в принципі у «Шахтаря» є проблеми в захисті, що показали гри проти «Айнтрахта» і «Олександрії», яка могла забити гол, і не один. Є проблеми в обороні, це не секрет. Практично в кожній грі «Шахтар» пропускає. Я думаю, що і у «Карпат» будуть моменти. Швед – це футболіст, який добре працює з м'ячем і моменти у нього будуть. Головне, щоб не підвела реалізація.

- Чи зможе Швед наздогнати Мораєса в гонці бомбардирів?

- Якщо «Карпати» будуть в другій шістці, де суперники слабкіше, тоді це реально. Але ми знаємо, що «Шахтар» створює багато гольових моментів, атака їх найсильніша сторона, тому наздогнати Мораєса все-одно буде складно. Все буде залежати від відсотка реалізації гольових моментів. А так я думаю Мар'яну по силам. Якщо не підведе реалізація, то Мораєс і Швед зможуть забити більше 20 голів в чемпіонаті.

Нагадаємо, матч «Шахтар» - «Карпати» пройде в Харкові на ОСК «Металіст» 10 березня.