Роберт Кубіца / F1News.ru

Команда Формули-1 «Вільямс» офіційно оголосила про підписання контракту бойового пілота на сезон-2019 з польським гонщиком Робертом Кубіцею.

Як повідомляє офіційний сайт команди «Вільямс», поляк замінить російського гонщика Сергія Сироткіна, який провально виступив у минулому сезоні, посівши 20-е місце в загальному заліку серед 20 учасників.

Роберт Кубіца знову стане бойовим пілотом Формули-1 після багаторічної перерви: востаннє Кубіца виступив на Гран-прі Абу-Дабі 2010 року.

Відео дня

Читайте такожІспанський гонщик Алонсо оголосив про завершення кар'єр кур'єри у Формулі-1

6 лютого 2011 року перед початком сезону Формули-1 Кубіца потрапив у важку аварію. Роберт отримав множинні переломи правої руки, кисті, ноги. Спочатку були побоювання, що доведеться ампутувати руку. Ніч після операції Роберт провів у штучній комі.

За словами багатьох експертів, на відновлення гонщика пішло надто багато часу і повернення Кубіци в Формулу-1 було неможливим. Проте в сезоні-2018 Кубіца був резервним пілотом «Вільямса» і гонщиком з розвитку, а також взяв участь в тестах і декількох перших п'ятничних тренуваннях в рамках Гран-прі.

На рахунку Кубіци 12 подіумів за кар'єру і одна перемога у Формулі-1. У 2008 році він посів четверте місце в особистому заліку чемпіонату світу.