З 1 травня у Тернополі розпочнуться роботи з часткового демонтажу аварійного Гаївського мосту.

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради, у зв’язку з цим будуть змінені правила дорожнього руху через шляхопровід, зокрема двосторонній рух буде дозволений лише для легкового автотранспорту.

Рух вантажного та іншого транспорту повністю обмежать, окрім того, при в’їзді та виїзді з мосту будуть встановлені висотні обмежувачі руху.

Відео дня

Читайте такожЕксперти вирішили закрити аварійний міст, який є частиною об’їздної Тернополя та траси міжнародного значення

Гаївський міст перебуває у аварійному стані. Під час обстеження експерти виявили суттєве руйнування бетону у нижній частині балок та корозію робочої арматури, стан шляхопроводу визначено як непрацездатний.

Під мостом проходить залізнична колія, якою пересуваються як пасажирські, так і вантажні поїзди, що перевозять хімічні речовини та нафтопродукти, що становить підвищену небезпеку, міською радою вживаються негайні заходи щодо недопущення виникнення будь-яких техногенних ситуацій.

Відтак через міст з 1 травня будуть курсувати виключно легкові автомобілі, однак рух буде доступний лише однією смугою – від об’їзної дороги в напрямку вул. Протасевича, а частина мосту у протилежному напрямку руху транспорту (від вул. Протасевича до об’їзної дороги) у терміновому порядку буде перекрита та демонтована, оскільки бетонні частини мосту падають на колію і перешкоджають руху поїздів.

З 2016 року Гаївський міст визнано аварійним і з того часу там обмежено рух транспортних засобів вагою понад 8 тонн. Проте такої вказівки не дотримувалося чимало водіїв. Тому, щоб заборонити курсування великовагового транспорту, при в’їзді та виїзді з мосту встановлять висотні конструкції для обмеження руху та додаткові камери відеоспостереження.

Відповідно до розробленої схеми перекриття руху, об’їжджати вказану ділянку водії великогабаритних транспортних засобів зможуть по об’їзній трасі, яка проходить неподалік ТРЦ «Подоляни» через Львівську трасу, а також вулицями Микулинецькою та Гайовою.