КМДА порахувала туристичний податок за 2019 рік / kyivcity.gov.ua

Столичний бюджет у 2019 році отримав понад 63 мільйони гривень доходу від туристичного податку - це майже вдвічі більше у порівнянні з 2018 роком.

Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на інформацію заступника глави адміністрації Марину Хонду.

За її словами, дохід у 2019 році зріс на понад 30 мільйонів гривень.

Відео дня

"Якщо у 2018 році ця сума складала 32,9 млн гривень, то за 2019 рік місто отримало рекордні 63,6 млн гривень при запланованих 35 млн. Це є свідченням того, що Київ стає все більш цікавим для туристів як з України, так і з-за кордону, а також того, що туристична галузь є дуже перспективною для столиці", - заявила чиновниця.

Вона також повідомила, що найбільше туристів до української столиці їде з Білорусі, Ізраїлю, США, Німеччини та Туреччини. Спостерігають збільшення кількості туристів з Індії, Канади та Швеції.

Читайте такожДо Львова почали набагато частіше літати: статистика за рік

У КМДА нагадали, що ставка туристичного збору минулоріч становила 0,4% від розміру мінімальної заробітної плати для внутрішніх туристів та 1% - для іноземних. 

"Тобто для внутрішнього туриста - 16 грн 69 копійок, а для в’їзного - 41 грн 73 копійки за добу. Кошти від туристичного збору будуть спрямовані на розвиток туристичної сфери у столиці, створення комфортного та сучасного сервісу для гостей міста", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у столичному аеропорту імені Сікорського назвали найпопулярніші напрямки серед пасажирів у 2019 році.