Експерт назвав найпопулярніші напарямки / фото  REUTERS

В умовах пандемії українці подорожують до Туреччини, Єгипту, на Занзібар, в ОАЕ, Домініканську Республіку і Мальдіви.

Про це розповів директор турагентства Юрій Дереш в ефірі телеканалу "Україна 24". Він зазначив, що туристичні вподобання наразі пов'язані переважно із доступністю перельотів.

Читайте такожГора Еверест виявилася вищою, ніж вважалося

Відео дня

На запитання, куди зараз люди планують їхати порівняно з минулим роком, Дереш відповів: "Доступні країни, куди є прямі авіаперельоти або з пересадкою, це Туреччина, Єгипет, Занзібар - цей острів належить Танзанії, - ОАЕ, Домініканська Республіка, Мальдіви. На лижних напрямках - це Туреччина, Болгарія, Македонія, Сербія та Чорногорія".

За його словами, Австрія, Італія, Франція, Словаччина і Польща закриті для України, тому "вибирати особливо немає з чого".

Коментуючи вартість відпочинку, директор турагентства зазначив: "Якщо прив'язуватися до вартості у валюті, то, безумовно, вартість турів зменшилась. Але сама гривня трохи впала по відношенню до долара і євро. У гривнях вартість, можливо, трохи зросла або залишилася такою самою. Частина готелів не відкрилася, частина стимулює продажі на новий рік, щоб хоч щось заробити. Найдоступніші лижні тури - Македонія, Болгарія, трохи дорожче Туреччина, Сербія".

Вас також можуть зацікавити такі новини про туризм: