Окупанти зірвали розмінування території біля КПВВ "Мар’їнка" / УНІАН

Окупанти зірвали розмінування території поблизу КПВВ «Мар’їнка», яке мали здійснити сьогодні українські сапери.

Читайте такожБойовики обстріляли контрольний пункт в'їзду-виїзду «Мар’їнка»

Про це у Facebook повідомляє українська сторона Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Роботи з розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів були заплановані на ділянці поблизу КПВВ «Мар’їнка» вздовж автомобільної дороги Н15.

Відео дня

Зазначається, що напередодні для безпечної роботи представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та інших фахівців під час проведення запланованих робіт як від Збройних сил України, так і збройних формувань російських окупаційних військ були надані гарантії дотримання режиму тиші.

Планувалося, що роботу саперів, яких зобов’язалася виділити українська сторона, будуть забезпечувати дзеркальний патруль СММ ОБСЄ, а також спостережна група української сторони СЦКК.

На час розмінування 27 грудня з 10.00 до закінчення робіт планувалося перекрити рух транспортних засобів і цивільного населення через КПВВ «Мар’їнка».

Крім того, напередодні через засоби масової інформації передбачалося рекомендувати цивільному населенню 27 грудня перетинати лінію розмежування в бік тимчасово непідконтрольних владі України районів через інші КПВВ – «Новотроїцьке» або «Майорськ».

«На жаль, ввечері 26 грудня, коли всі організаційні заходи були погоджені, представники збройних формувань російських окупаційних військ цинічно в односторонньому порядку зірвали виконання запланованих робіт. В листі до представників СММ ОБСЄ вони зазначили, що відмовляються від своїх зобов’язань і не гарантують дотримання режиму «Тиша» під час робіт з розмінування», - інформує українська сторона СЦКК.

Наголошується, що такі дії окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань Російської Федерації вкотре наражають на небезпеку цивільне населення, демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями та відверте небажання дотримуватись взятих зобов’язань.