Ілюстрація REUTERS

Половина опитаних українців очікують від президента України Володимира Зеленського вирішення питання припинення вогню на Донбасі.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 8-12 червня 2019 року.

Читайте такожМайже 70% українців готові піти на компроміс з РФ заради миру на Донбасі — опитування

Відео дня

38% респондентів - мають надію щодо зниження тарифів, 22% - очікують зменшення впливу олігархів на політику, 20% - чекають підвищення соціальних стандартів, 19% - покарання винних у корупції чиновників, 17% - скасування недоторканності народних депутатів, 16% - підвищення якості медицини, 13% - активізації співпраці з НАТО і ЄС, 12% - налагодження співпраці з Росією, 12% - зміцнення української армії, 10% - об'єднання країни.

Зазначається, що очікування про припинення війни на Донбасі притаманні практично більшості респондентів в усіх макрорегіонах.

З іншого боку дещо вищий рівень очікувань щодо зниження тарифів, зменшення впливу олігархів на політику й налагодження відносин з Росією фіксується серед жителів Півдня і Сходу.

Щодо покарання чиновників, винних у корупції, трохи вище очікування на Заході і Півдні, скасування недоторканності народних депутатів - у Центрі, підвищення якості медицини - на Півдні, активізації співпраці з НАТО і ЄС та зміцнення української армії - на Заході.

Раніше повідомлялося, що половина опитаних українців задоволена діяльністю президента України Володимира Зеленського, 14% – протилежної думки.