Зону ООС відвідала делегація експертів НАТО / фото facebook.com/pressjfo.news

На Приазов'ї група експертів у сфері стратегічних комунікацій з країн НАТО вивчала досвід та нові підходи, які застосовуються Збройними силами України, органами місцевої влади та структурами сектору оборони й безпеки у напрямках реалізації стратегічних комунікацій в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Читайте такожНа Донбасі бійці ЗСУ знаходять докази присутності російської армії (відео)

Відео дня

"Іноземні гості ознайомились із поточною безпековою ситуацією в районі проведення ООС. Під час заходу акцент було зроблено на місце і роль Об'єднаних сил у формуванні надійного безпекового середовища на території Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Також особливу увагу було зосереджено на освітньому, культурному та гуманітарному аспектах стратегічних комунікацій Об'єднаних сил, зокрема створення умов для ознайомлення місцевих жителів з новинками українського кіномистецтва, театру, музики, популяризація медіа-освіти серед дітей та юнацтва, надання гуманітарної допомоги.

"Іноземні експерти змогли на практиці переконатися в високому рівні довіри людей до українського СІМІС (цивільно-військового співробітництва – ред.), коли відвідали кілька населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Зокрема на власні очі побачили як працює унікальний християнський табір відпочинку у Піонерському", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, іноземні представники побували у Бердянському, де ознайомились з роботою єдиного в селі медичного пункту. Оглянули житлові будинки місцевих жителів, які були пошкоджені внаслідок ударів артилерії російсько-окупаційних військ кілька років тому. Деякі з них вже вдалося відновити.